cím ikon email ikon

Pécs, Ifjúság út 11.

info@eldoradopecs.hu,  eldoradopecs@gmail.com

Eldorado logó
Eldorado fejléc
kötél

NYELVOKTATÁS

ÚJ MÓDSZEREKKEL

RUGALMAS IDŐPONTOKBAN

LEGJOBB ÁRON

SZEMÉLYRE SZABOTTAN

iránytű
tekercs

Tovább »

OKTATOTT NYELVEK

ANGOL

NÉMET

FRANCIA

SPANYOL

MAGYAR

A nyelv az egyik legfontosabb emberi kifejezési mód. A beszéd meghatározó jellemzője az emberi fajnak,  mely  elősegítette látványos fejlődésünket. Lehetetlen a mai világot elképzelni beszélt nyelv nélkül, hiszen  létünk függ a  kommunikációtól.

Objektív és tudományos értelemben nincs különbség a nyelvek nehézsége között: minden  nyelv hasonlóan bonyolult, hiszen egyformán képes arra, hogy kifejezze azokat a gondolatokat, dolgokat, fogalmakat, amelyekre az adott anyanyelv beszélőinek szüksége van.

Az egyes  nyelvek között mindössze abban lehet eltérés, hogy a gondolatokat milyen nyelvtani eszközökkel, szerkezetekkel fejezik ki, illetve milyen beszédhangokat használnak. Ezen eltérések miatt az egyes nyelvek anyanyelvi beszélői egy-egy idegen nyelvet érezhetnek nehezebbnek, illetve könnyebbnek, amely érzés meglehetősen szubjektív, és nagyban függ az egyéni képességektől is.

Elsősorban világnyelv, 400-450 millió ember anyanyelve, 1,5-2 milliárdnyi földlakó érti és beszéli valamilyen szinten az angolt. A világ első számú másodikként használt nyelve. Kommunikációs szempontból fontos, ugyanis az üzleti élet meghatározó nyelve (multinacionális vállalatok munkanyelve), a mindennapi élet kulcsfontosságú eleme, a legtöbb hazai és külföldi iskolában is tanított nyelv. Az angol az internet világnyelve, a legtöbb idegen nyelvű film, zene szövege angol, még azoké is, amik eredetileg nem angol nyelvterületről származtak. Az angol a legbeszéltebb nyelv az Európai Unióban, és az első nyelve az ENSZ-nek.

 

Hivatalos nyelvként használja: Többek közt Nagy-Britannia, Írország, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Új-Zéland,  Ausztrália

A német a világon a tíz leggyakrabban használt nyelv egyike. A legelterjedtebb anyanyelv Európában, több mint 100 millió ember használja első, valamint 80-90 millió ember beszéli második nyelvként. A tudomány és a technika terén a német a második legfontosabb idegen nyelv. Érdemes a német nyelvet választani, ha német nyelvterületen szeretnénk munkát vállalni, vagy üzleti partnereink  németek. A magyarországi turizmus szempontjából meghatározó e nyelv ismerete, hisz rengeteg német ajkú vendég látogat hazánkba minden évben.  Az internet második legfontosabb nyelve a német, és a világon megjelenő összes könyv 18 %-át német nyelven adják ki. Nyelvtani szerkezetei részben hasonlítanak a magyarhoz,  idegen szavai többnyire a latinból, görögből és kisebb részben a franciából vagy más nyelvekből származnak.

 

Hivatalos nyelvként használja:   Németország, Ausztria, Belgium, Luxemburg, Svájc

Öt földrészen több, mint 200 millió ember beszél franciául.  A világon oktatott idegen nyelvek közül az angol után franciául tanulnak a legtöbben, a beszélt nyelvek sorában a francia a kilencedik helyen áll. Az angol nyelven kívül csak franciául lehet a világ bármely országában tanulni. A nemzetközi munkapiacon előny, ha valaki franciául beszél. A francia a harmadik leghasználatosabb nyelv az internet világában.  A francia nyelv ismerete segít abban, hogy a latin nyelveket könnyebben elsajátíthassuk. Meghatározó a francia nyelven sugárzó nagy nemzetközi médiahálózat is. Az ENSZ-ben, az Európai Unióban, az UNESCO-ban, a NATO-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban, a Vöröskeresztnél vagy számos nemzetközi jogi intézményben a francia a hivatalos nyelv, s egyben a munka nyelve is.

 

Hivatalos nyelvként használja:   Franciaország, Belgium, Svájc, Kanada, Kongó, Madagaszkár

Jelenleg a spanyol nyelv 350 millió ember anyanyelve,  így a második helyen van a legtöbb ember által beszélt nyelvek listáján. Hivatalos nyelv több, mint 20 országban, amelyek többsége a gazdaságilag erős Latin-Amerikában van, így kiváló üzleti lehetőség is rejlik ebben a nyelven. A spanyol a második legtöbbet használt nyelv a nemzetközi kommunikációban, és a harmadik leggyakrabban használt nyelv az interneten, a politikában, kulturális és gazdasági területen. Latin-Amerika és Spanyolország jelentős turista célpontnak számít, ahová évről évre emberek milliói látogatnak el. Hivatalos nyelvként működik nemzetközi szervezeteknél, mint például az ENSZ-nél, az Európai Unióban, az UNESCO-nál.

 

Hivatalos nyelvként használja:   Spanyolország, Mexikó, Kolumbia, Kuba, Peru, Chile

A magyar nyelvet mintegy 15 millióan beszélik de sajnos ez a szám egyre csak csökken. Magyarul beszélnek a Magyar Köztársaságban és a környező országokban viszonylag összefüggő tömbökben. Európában és a tengeren túl, a XIX- XX. századi kivándorlások következtében is élnek magyarok.  Sokan a magyar nyelvet - kiejtése, nyelvtana miatt a világ egyik legnehezebb nyelvének tartják.  Ha hazánkban élsz,  dolgozol vagy tanulsz hosszabb ideig,  érdemes megismerkedni a magyar nyelv szépségeivel!

 

Hivatalos nyelvként használja:   Magyarország, Vajdaság (autonóm tartomány Szerbia),  Szlovénia(regionális)

Miért szükséges több nyelv ismerete?

 

  • a nyelvvizsga bizonyítvány előfeltétele a diplomának

  • a munkaerőpiacon jobb eséllyel indulhatsz, ha legalább két nyelvet ismersz

  • minden új nyelv megismerésével  és  elsajátításával egy új világ nyílik meg előtted

  • a világ bármely részén megértetheted magad különböző nyelvek ismeretének birtokában

Részletek »

Részletek »

Részletek »

Részletek »

Íme néhány érdekesség az általunk oktatott nyelvekről:

Eldorado fehér logó

Eldorado Nyelviskola KFT.

 

2017.

© Minden jog fenntartva